We hebben een nieuwe mobiel vriendelijke website gemaakt voor Bontekoe Reizen een charter bedrijf uit Enkhuizen. We hebben samen met de klant een passend thema gekozen en een overzichtelijke site gemaakt.

Bijzonderheden:

  • HTTPS encrypted bestel systeem
  • De site wordt door de klant ge-update

Wij maken gebruik van WordPress

WordPress is een CMS. Een systeem om je website te vullen en te beheren. De WordPress software zelf is daarbij ook nog eens gratis.

Oorspronkelijk ontstond WordPress als systeem om mee te bloggen. Maar in de loop der jaren is er zó veel functionaliteit toegevoegd aan WordPress, dat je nu rustig mag stellen dat het een volwaardig CMS is geworden. De mogelijkheden zijn echt eindeloos en dat wordt mede veroorzaakt door de eenvoudige uitbreidbaarheid van het systeem.

De voordelen van WordPress op een rij

Een aantal redenen om WordPress te gebruiken zijn hierboven al langs gekomen. Ik zet de belangrijkste voordelen nog eens voor je op een rijtje:

  • WordPress is gratis
  • WordPress is eenvoudig in het gebruik. Van alle technieken die ik de afgelopen jaren langs heb zien komen is WordPress veruit het eenvoudigst in het gebruik. Dat is prettig voor zowel de gebruikers als de ontwikkelaars.
  • WordPress is uitbreidbaar. Er zijn veel, heel veel plugins op de markt om de functionaliteit van WordPress mee uit te breiden. Eigenlijk te veel zelfs, maar daarover meer bij de nadelen van WordPress verderop in dit artikel.
  • WordPress websites scoren goed in de zoekmachines. Of zijn in ieder geval in staat dat te doen. Een goede score in Google is van veel factoren afhankelijk en echt niet van het feit of je nou wel of geen WordPress gebruikt. Maar WordPress werkt je op dit vlak in ieder geval niet tegen en ook hier zijn veel hulpmiddelen (plugins) beschikbaar om goede resultaten mee te boeken.
  • WordPress kennis is overal beschikbaar. Niet alleen hier, maar wereldwijd wordt er erg veel geschreven en gedocumenteerd over WordPress. Het vinden van enige hulp of het inhuren van een ontwikkelaar hoeft niet veel moeite te kosten.